„Klubrádió

Mindenképp akadálymentesített lesz a 3-as metró

11/02/2021 11:45

| Szerző: Klubrádió

A Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOSZ) jogi lépéseket fontolgatott, miután felmerült, hogy 3-as az akadálymentesítésére szánt összegből vonnának el pénzt, mert 9,5 milliárd forinttal drágultak a középső szakasz felújításának költségei.

A főváros tartja magát a megállapodáshoz, és a 3-as metró összes megállója akadálymentes lesz, válaszolta kérdésünkre az önkormányzat – írja a 444

A Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOSZ) jogi lépéseket fontolgatott, miután a Világgazdaság arról írt, hogy több mint egymilliárd forintot vonnának el az akadálymentesítéstől, mert 9,5 milliárd forinttal drágultak a középső szakasz felújításának költségei. A MEOSZ hétfői közleménye szerint ez szembemenne az ENSZ-egyezménnyel, a Tarlós Istvánnal kötött megállapodássa és Karácsony Gergely ígéretével is. 

 
Metró, Budapest
 

A Fővárosi Önkormányzat szerint a Pöttyös utcai és az Ecseri úti utólagos akadálymentesítése a tartalékkeret terhére került be a kivitelezési szerződésbe. Ezt pótolták ki a fővárosi tartalékkeretből.

A portál szerint a MEOSZ évek óta harcol az akadálymentesítésért, 2017-ben eljárást kezdeméneztek az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, mert az akkori tervek szerint a húszból nyolc felújított állomás nem let volna akadálymentes. Végül mégis megállapodtak Tarlós Istvánnal, amit a Karácsony-féle közgyűlés is támogatott.