„Klubrádió
A lényeg

Ment is, marad is Borkai

15/10/2019 11:58

| Szerző: Klubrádió

Nem mondott le győri polgármesteri címéről, csak a Fideszből lépett ki Borkai Zsolt, aki saját szexvideó botrányát botlásként emlegette . Azt mondta, függetlenként folytatja a következő öt évben a munkát.

A politikust tegnap rendelte Budapestre Kövér László választmányi elnök és Kubatov Gábor alelnök. A vasárnap újraválasztott városvezető előre beharangozott kedd délelőtti rendkívüli tájékoztatón csak annyit mondott, ami már a sajtóhírekből is előre tudható volt, kérdezni pedig nem lehetett tőle.

Borkai közölte: rendkívül hálás a győrieknek és a családjának. A győrieknek azért, mert vasűrnap úgy döntöttek, hogy "botlása ellenére" vele együtt szeretnék építeni azt a várost, ahol 13 éve dolgoznak együtt.

Két fontos döntést hozott hétfőn. Az egyik az, hogy a vele kapcsolatos történések ne hozzanak "morális hátrányt" a Fidesznek, ezért a következő időszakban kilépve a Fideszből, független polgármesterként folytatja, együttműködve a Fidesz-KDNP-frakcióval. Erről egyeztetett a Fidesszel hétfőn.

A másik fontos döntésében a győriek segítették szavazataikkal; "nem teheti meg", hogy ilyen felhatalmazás mellett, ilyen legitimáció mellett visszalépjen és ne vegye figyelembe a győriek bizalmát, tehát polgármesterként folytatja a következő öt évben.