„Klubrádió

Mégse veszi meg a T-Systemset a Mészáros-közeli cég

10/12/2019 18:03

| Szerző: Portfólió/Klubrádió.hu

Visszalép az üzlettől Mészáros Lőrinc egykori jobbkezének, Jászai Gellértnek az informatikai vállalata, a 4iG, amely végül mégsem veszi meg a T-Systems Magyarországot - írja a portfólió.

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról – olvasható a portfólió.hu cikkében.

A 4iG a tárgyalási folyamat lezárulása után inkább úgy döntött, hogy visszalép az üzlettől. 

A 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén - derült ki a 4iG közleményéből. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

„Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést” – mondta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója.

A 4iG 2018 nyarán olvadt be a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-be, idén júniusban viszont az egykori felcsúti polgármester váratlanul megvált a társaságtól, a cégtulajdon döntő része Jászai Gellérthez került, aki korábban a Mészáros-birodalom működtetője volt, ám azóta otthagyta a Konzum–Opust. A 4iG ezután jelentette be, hogy felvásárolná a nála sokkal nagyobb T-Systemst – írja a hvg.