„Klubrádió

Nagyon felment a friss adatok szerint az új koronavírus-fertőzöttek száma

22/10/2020 09:07

| Szerző: Klubrádió

Már kétezer fölé ment a napi új koronavírus-fertőzöttek száma a hivatalos statisztika szerint. Ennyi még soha nem volt. A járvány miatt 46-an haltak az elmúlt napban.

Nem volt még annyi, hivatalosan kimutatott napi új koronavírus-fertőzött Magyarországon, mint ami a legújabb statisztikában szerepel. A kormány koronavírus-oldala csütörtökön azt közölte, 2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A járvány miatt az elmúlt napban elhunytak száma 46.

Koronavírus - Országos szűrővizsgálat-sorozat – Kecskemé
 
 Fotó: MTI/Bús Csaba

A kormányzati tájékoztatás szerint ezzel  52 212 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, közülük 15 254-en már meggyógyultak, így az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő. A Covid-19 következtében elhunytak száma az újabb áldozatokkal 1305-re nőtt.

Egy nappal korábban, szerdán 1423 új fertőzöttről és 48 koronavírusos beteg haláláról számolt be a kormányzat.

A 46 elhunyt tehát nem számít rekordnak, de a legrosszabb adatok közé tartozik a járványhelyzet kezdete óta, és – amint azt a Portfolio írja – a halálozás 7 napos mozgóátlaga továbbra is emelkedik, az elmúlt egy héten napi szinten átlagban 36-an vesztették el életüket a vírus miatt.

A folyamatokat jól ábrázoló grafikonokat például ITT találhat, az adatújságírással foglalkozó ATLO oldalán.