„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay szerint kiforgatták a szavait

4/01/2022 17:52

| Szerző: Klubrádió

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, és új sajtófőnöke, Péterfi Judit, akit Márki-Zay mutatott be a nyilvánosságnak. Korábban, kedden délután az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Facebookon arról írt, hogy kiforgatták az újévkor mondott szavait, és "soha ki nem mondott mondatokat adnak a számba", szerinte ebben a kampányban mindenből hazugság lesz.

Az újévi beszédében Márki-Zay miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy "a covidban megtizedelt időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak". Szerinte a mondatait kiforgatták, és ő arról beszélt, hogy "a kudarcos járványkezeléssel a Fidesz éppen azoknak az idős embereknek az életét tette leginkább kockára, akik talán a legjobban bíztak bennük", amit szégyennek nevezett.

Majd idézte Orbán Viktor egy évvel ezelőtti szavait, ami szerint "most a védekezésnek a sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni."

Mári-Zay újévi nyilatkozata nem aratott osztatlan sikert az ellenzéki oldalon sem, ahol a jobbik-elnök Jakab Péter nemes egyszerűséggel lehülyeségezte a mondottakat.