„Klubrádió
A lényeg

Koronavírus: magas szintű veszélyességet lát a WHO

27/01/2020 19:09

| Szerző: MTI/Klubrádió

Mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét január 27-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét az Egészségügyi Világszervezet. Korábban az ENSZ szakosított szervezete azt írta, hogy a veszély nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és mérsékelt nemzetközi szinten. Fogalmazási hiba történt, amit javítottak - mondta a genfi székhelyű szervezet egyik szóvivője. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója a szervezet sürgősségi bizottságának ülése után csütörtökön még arról beszélt, hogy “Kínában szükséghelyzet van, de ez még nem jelent világméretű egészségügyi válsághelyzetet”.

Kínában a legfrissebb hírek szerint már 100–ra tehető a vírus halottainak száma és több ezerre a fertőzöttek száma. Pekingből hétfőn jelentették a koronavírus okozta járvány első halálos áldozatát . Az ötvenéves áldozat január 8-án tért vissza a fővárosba a fertőzés gócpontjának számító Vuhanból, és január 22-én diagnosztizálták nála a betegséget.