„Klubrádió

Lemond Karácsony egyik helyettese

19/11/2020 21:09

| Szerző: Klubrádió

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a posztjáról. Dorosz volt Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese, a lemondást pedig azzal indokolta, hogy mivel a kormány igyekszik ellehetetleníteni a főváros működését, minden energiáját szeretné a kormányváltásra fordítani. 

Dorosz Dávid Facebook-oldalán a többi között azt írta: 

„A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.”

Úgy folytatta: 

„Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt.”

Dorosz Dávid december 31-ével távozik. Üzent Karácsony Gergely főpolgármesternek is, mégpedig azt: „barátságunk a régi, szövetségünk változatlan”.

Karácsony Gergely is a Facebookon reagált Dorosz Dávid bejelentésére. Egyebek mellett azt írta, nehéz szívvel, de a kormányváltás fontosságának tudatában, sok beszélgetés után úgy döntött, elfogadja a lemondást.