„Klubrádió
A lényeg

Lehet bűnözőnek nevezni Mészáros Lőrincet, pert nyert Fekete-Győr

24/11/2021 16:25

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor strómanjának nevezte Mészáros Lőrincet Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke, és azt mondta, az üzletember vagyona közpénzből hízott. Mészáros nehezen viselte, hogy bűnözőnek nevezte, ezért több pert is indított. Szerdán volt a polgári per elsőfokú ítélethirdetése, Fekete-Győr szerint kimondták: lehet azt mondani, hogy Mészáros bűnöző.

Fekete-Győr András Facebook-posztjában felidézte, hogy korábban többször beszélt arról: Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanja, akinek a vagyona adófizetői pénzből 7 év alatt 0,7 milliárdról 450 milliárdra hízott, ami 65 ezer százalékos növekedés. Szerinte mit Magyarországgal művelt az Orbán-klán, azért bíróság előtt a helyük kormányváltás után. „Mészáros kicsit nehezen viselte”, hogy bűnözőnek nevezte, ezért büntetőbíróságon és polgári bíróságon is beperelte.

Szerdán volt a polgári per elsőfokú ítélethirdetése. Miután az előző tárgyalásra Mészáros nem jött el, most már az ügyvédjét sem küldte el maga helyett. Harmadjára győzték le Mészáros Lőrincet a bíróságon, harmadjára mondták ki, hogy lehet azt mondani, hogy bűnöző. Az első két alkalommal büntetőbíróságon, ezúttal polgári bíróság előtt – írta a Momentum volt elnöke, listavezetője. Aki azért még egy „hiú, gyáva tolvaj” kitétellel is megfejelte eddigi jelzőit a posztban.

Az indoklás szerint Mészáros Lőrincnek „a miniszterelnökhöz fűződő személyes kapcsolatára, a közbeszerzések során vállalkozásai által elnyert közpénzekre” is tekintettel tűrnie kell a magyar adófizetők nevében tett kijelentéseket, azokért nem perelhet.

„Az egész ügy persze nem rólam szól, hanem arról, hogy mit képesek megengedni maguknak a hatalom emberei: szétlopják az országunkat, és még ők vannak felháborodva, ha bűnözőnek nevezik őket" – írja posztja végén a Momentum alapítója.