„Klubrádió

Legyőzte a törököket, csoportgyőztes a magyar válogatott

18/11/2020 23:39

| Szerző: Klubrádió

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra verte Törökországot hazai pályán, ezzel megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, és feljutott az élvonalba. A csoport másik meccsén a szerbek kiütötték az oroszokat.

A magyar válogatott csoportgyőzelméhez az is kellett, hogy Szerbia legyőzze az oroszokat, és ezt nem aprózták el Jovicék, 5-0-ra nyertek.

A Puskás Arénában rendezett zárt kapus magyar-török meccsen ezúttal sem lehetett ott Marco Rossi szövetségi kapitány, Gera Zoltán helyettesítette. Az első félidőben mindkét csapatnak akadt egy-két lehetősége, de ziccert egyikük se dolgozott ki, maradt a 0-0. A szünetben a stáb kettőt cserélt, Kalmár helyett jött Cseri és Könyves helyett Varga Kevin. Feljavult a magyarok játéka, éppen Varga lövését tolta a kapufára a török kapus, Günok, majd egy felszabadítási kísérletbe belelépett Sigér, és a Ferencváros középpályásáról pattant be a labda, 1-0. A törökök helyzetekig jutottak, Dibusznak többször is védenie kellett, de aztán nem az egyenlítés jött a végén, hanem a második magyar gól: rossz török szöglet után Gyurcsó tette Vargához a labdát, utóbbi szólózott végig a pályán, majd jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0.

Szoboszlaiéknak nagyon megy mostanában, az Európa-bajnokságra kijutásért előbb Bulgáriát 3-1-re, majd Izlandot 2-1-re verték. A Nemzetek Ligájában legyőztük a törököket kétszer (idegenben 1-0, hazai pályán 2-0), Szerbia ellen egy győzelem (1-0), és egy döntetlen (1-1) a mérleg, az oroszoktól kapott ki a Rossi-csapat egyszer (2-3), de másodjára ellenük is sikerült legalább ikszelni (0-0).

A jövő évi Eb-re tehát kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki – írja az MTI.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. forduló

Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)
Gól: Sigér (57.), Varga (95.)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 pont, 2. Oroszország 8, 3. Szerbia 6, 4. Törökország 6

(Címlapi kép: Wikimedia Commons)