„Klubrádió
A lényeg

Legenda: Cseh László befejezte pályafutását

30/07/2021 09:18

| Szerző: Klubrádió

Cseh László egy hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a 200 méter vegyes ma hajnali döntőjében a tokiói olimpián. A 35 éves magyar versenyző a döntő után így nyilatkozott: "Azt viszem haza magammal Tokióból, hogy nyugodtan hagyhatom abba az úszást. Otthon a tévé előtt biztosan mérgelődnék, hogy ilyen időt én is tudtam volna úszni, és ez végigkísérte volna az életemet. Így viszont itt le tudtam zárni a pályafutásomat. Mindenkinek ilyen szép befejezést kívánok"" - mondta Cseh László.

Tokió 2020 - Úszás - Cseh László hetedik 200 méter vegyese
 
Cseh László
 
Tokió, 2021. július 30. A későbbi hetedik Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

A játékok egyik magyar zászlóvivője ötödik olimpiáján szerepelt, tizedik egyéni döntőjét úszta, kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi.

Cseh László edzője, Plagányi Zsolt szerint nem csupán egy nagyszerű úszó, hanem Magyarország egyik legnagyobb sportembere fejezte be a pályafutását.

Ami a másik pénteki magyar döntőst illeti: Telegdy Ádám ötödik lett 200 méteres hátúszásban.

A szombati döntőkben is lesz éremesély úszásban, miután Milák Kristóf könnyedén, a második legjobb idővel jutott tovább a 100 pillangó elődöntőjéből. A szám másik magyar indulója, Szabó Szebasztián 14. lett. Milák Kristóf olimpia rekorddal nyerte az első futamot,ám aztán ezen is javított a szám nagy esélyese, az amerikai Dressel.

Burián Katalin lemaradt a döntőről 200 méteres hátúszásban, a 10. helyen zárt. Befejezte szereplését az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz aki a B döntőt a negyedik helyen zárta, összességében pedig a tizedik helyen végzett az egypárevezősök között. A 28 éves versenyző öt éve, Rióban 14. lett.

A sportlövőknél Major Veronika a mai rapid részben javított tegnapi 42. helyén, így a 35. helyen végzett a női sportpisztolyosok között.