„Klubrádió

Köztévé: Kérdésekkel provokált az osztrák újságíró

8/04/2021 09:48

| Szerző: Klubrádió

A balliberális lejáratókampány újra akcióba lendült a köztévé híradója szerint, miután egy osztrák újságíró kérdéseket mert feltenni e-mailben.

Kérdésekkel provokált az újságíró címmel közölt lejárató anyagot kedden a magyar közmédia híradója egy osztrák újságíróról – írja a 444.

A Telex cikke szerint az M1 azzal vádolta meg az újságírót, hogy e-mailben küldött kérdései valójában nem is kérdések voltak, hanem provokatív, kérdésnek álcázott állítások, amelyek mögött nyilván az összehangolt balliberális hadjárat áll.

Köztévében úgy fogalmaztak, hogy a találkozó óta „még egy hét sem telt el, de az európai balliberális sajtó máris példátlan támadásba lendült”. Hogy ezen a néhány kérdésen túl hol tapintható ki a példátlan támadás, a portál szerint nem derül ki.

Az is lehangzott: „csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó.” Ezt egyébként arra reagálja a közmédia szerkesztője, Bende Balázs, hogy az osztrák újságíró rákérdezett, az említett találkozóra hogyhogy nem kapott meghívást senki a francia Nemzeti Tömörülés és az osztrák Szabadságpárt tagjai közül.

Forrás: Youtube
 

A rövid anyag végén a biztonság kedvéért beolvassák az újságíró nevét és megmutatják a fényképét is, illetve közlik, hogy minden bizonnyal lejárató cikket tervez írni a témában, hiszen gyakran ír „az úgynevezett európai jobboldali veszélyről, a nemzeti érzelmű politikusok jelentette fenyegetésről”.

A hvg.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy Matteo Salvini is meglepődött azon, hogy Budapesten egyáltalán nem kapott kérdéseket az esemény végén.