„Klubrádió
A lényeg

Közpénzből szervezik a felvonulókat a Békemenetre

20/10/2021 16:18

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkércsen az önkormányzat buszos utazást szervez a helyi lakosoknak, hogy közösen menjenek Budapestre az október 23-i Békemenetre. Hadházy Ákos képviselő fel is hívta a faluban röplapon hirdetett eseményhez megadott telefonszámot, amin valóban az önkormányzat jelentkezett, és a vonal végén jelentkező nő elismerte, az ott lakóknak szervezik az utat.

De nem ez az egyetlen település az országban. A Népszava szerint például egyes erdélyi megyékből is megszervezik a Budapestre utazást az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt támogatásával.

Ha önnek is vannak információi a nyírkécsihez hasonló, közpénzből szervezett utaztatásról, írják meg nekünk a Facebookon.

A múlt héten a Belügyminisztérium egyik cégének a telefonjáról szervezték a Békemenetre a résztvevőket, munkaidőben. A minisztérium szerint az illetőt azóta kirúgták a munkahelyéről.

Az is kiderült, hogy más fideszes önkormányzatok, politikusok pedig a kormány propaganda filmjére szerveznek ingyenes buszutat és filmnézést. Kistarcsán így néz ki Vécsey László fideszes országgyűlési meghívója:

"Kedves Barátom!

Tisztelettel meghívom 2021.október 23-án 18:00 órára az ELK*RTUK című film ingyenes vetítésére! helyszín: Kistarcsa Sportcsarnok, Ifjúság tér 3 Nézzük meg együtt a Békemenet után. A busz, amivel utazunk megáll Kistarcsán, megvár minket és a film után visszavisz oda, ahol felszálltunk.

A film megtekintése ingyenes, de regisztráció köteles. Regisztrálni 2021.10.22. délelőtt 10 óráig lehet ezen a mailcímen (vecseylaszlo@fidesz.hu) válaszüzenetben úgy, hogy megküldi a nevét és azt, melyik időpontra szeretne jönni. Ha egy családból többen érkeznek, elég 1 regisztráció felsorolva az érkezőket. Időpontfoglalás regisztrációs sorrendben, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Mivel a vetítésre zárt térben kerül sor, védettségi igazolvány felmutatása szükséges a belépéshez.

Tisztelettel: Vécsey László országgyűlési képviselő"

Szarvason is egy helyi fideszes képviselő, Dankó Béla agitál, Kiskőrösön pedig egy másik, Font András szervez nézőket a filmre. A Hvg.hu gyűjtése szerint ezenkívül még lesz ingyenes vetítés Hajdúnánáson, Dunakeszin és Fóton is.