„Klubrádió
A lényeg

Kövér László házelnök: A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy leteszi-e az esküt

20/05/2022 10:05

Kövér László a parlament fideszes elnöke azt mondta, hogy a választáson kiderült, az ellenzékre jellemző destruktív politika nem vezet sikerre. A Magyar Nemzet által idézett beszélgetésben, amely a "Mediaworks-Hírcentrum Narratíva podcast műsorában" hangzott el, Kövér örömtelinek nevezte, hogy Gyurcsány Ferencék megkapták a választók ítéletét, és szerinte "az ellenzéki padsorokban vannak olyan képviselők, akik már levonták a következtetést", és amikor Gyurcsány kivonult az ülésteremből, nem mindenki követte.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Kövér László
 
Budapest, 2020. március 23. Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

 

Kövér László szerint Gyurcsány célja, hogy ő legyen a viszonyítási pont az ellenzéken belül, aki nem követi, azt kirekesztik soraikból. 

A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését, mondta arra a kérdésre, hogy a megválasztott képviselő mikor teheti le esküjét. Szerinte Hadházy Ákos jelentéktelen figura, polgárpukkasztó akciókkal próbálja magára felhívni a figyelmet, de előbb-utóbb esküt tesz, ha hajlandó bemenni az Országházba.

"Olyan ellenzékre lenne szüksége a kormánynak, amilyen a Fidesz-KDNP volt" - állapította meg Kövér, aki Magyarország halálos végének nevezte, ha a jelenlegi ellenzék hatalomhoz jutna. A műsorban nevetségesnek titulálta, hogy Karácsony Gergely bölcsnek nevezte a választókat, amiért nem az ellenzékre szavaztak, hiszen a főpolgármester is ezeknek a pártoknak köszönheti pozícióját. (Karácsony nem mondott ilyet, azt jegyezte meg a Válasznak adott interjúban, hogy a "nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, amikor nem erre az ellenzékre szavaztak").

Kövér beszélt a háborúról, ami szerinte "a nyugati világ árnyékhatalmai és Oroszország között zajlik".