„Klubrádió

Koronavírus miatt kórházba került egy KDNP-s képviselő

20/11/2020 14:22

| Szerző: Klubrádió

Megfertőződött a koronavírussal és emiatt kórházi ellátásra szorul Aradszki András, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának tagja, az Országgyűlés jegyzője – írta közleményében a KDNP.

Aradszki András 64 éves, korábban Érd alpolgármestere is volt. 2010-től országgyűlési képviselő, 2014 júniusától 2018-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkári pozícióját töltötte be.

A hvg cikkében felidézi, hogy több politikus is megfertőződött már koronavírussal, legutóbb Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 17 napig volt beteg. A miniszterek közül Varga Judit kapta el a fertőzést, aki szintén kigyógyult. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Trócsányi László EP-képviselő és Tuzson Bence államtitkár is elkapta a fertőzést még korábban. November elején Hoppál Péter miniszteri biztos is koronavírusos lett, ő november 14-én jött ki a karanténból.

Több kormánypárti és ellenzéki polgármester is megfertőződött, a fideszes Borbély Lénárd és a józsefvárosi ellenzéki polgármester, Pikó András néhány napra kórházba is került – tették hozzá a cikkben. Vasárnap számoltunk be arról, hogy Pikó András elhagyhatta a kórházat.

A fertőzés miatt november 5-én elhunyt Szőcs Géza költő, korábbi kulturális államtitkár, miniszterelnöki megbízott.