„Klubrádió
A lényeg

Kórházlátogatási tilalmat rendelt el Müller Cecília

9/09/2020 20:44

| Szerző: Klubrádió/MTI

Az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozó látogatási tilalmat rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedig megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban az olyan szakmai rendezvényeket, ahol a résztvevők személyesen jelennének meg. 

Az országos tiszti főorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel. A keddtől hatályos intézkedés vonatkozik a közfinanszírozott helyekre és a magánellátókra is. 

Müller Cecília egy online konferencián arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt naponta hétezren kérnek tesztet, ezért is kellett növelni a tesztek szállításához szükséges betegkocsik számát. A tesztek kiértékeléséhez a laboratóriumi kapacitás elegendő - mondta hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedig megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban az olyan szakmai rendezvényeket, ahol a résztvevők személyesen jelennének meg. Az ebbe a körbe tartozó rendezvényeket  kizárólag online módon lehet megtartani, a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása miatt.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos