„Klubrádió

Karácsony szerint "aljas, szemét dolog" a hajléktalankórház megszüntetése – főleg a mai járványhelyzetben, és főleg az akció oka miatt

29/03/2021 10:41

| Szerző: Klubrádió

Hétfő délelőtt Karácsony Gergely is reagált arra, hogy szerinte „Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat”.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik. 

A 8200 négyzetméteres irodaépület 2017 óta kézről kézre járt Habony Árpád, a nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó köreihez sorolható gazdasági szereplők között. A Válasz Online írta meg, hogy az épület először a Habony-jogászként ismert Kosik Kristófé lett, majd idén nyáron két hazai társaság – a Zrínyi Capital Kft. és ECEquity Zrt. – szerezte meg az értékes ingatlant. Előbbi egy Szalay-Bobrovniczky Kristóf-érdekeltség által kezelt magántőkealapé, utóbbi pedig a Halkó Gabrielláé, aki szintén rendre feltűnik Habonyhoz kötődő ügyletekben.

A magyar modell az átalakuló Európában című konferencia
 
Habony Árpád
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
 
 

A főpolgármester korábban már reflektált a hírre, hétfő délelőtt pedig újabb facebook-posztban reagált arra, hogy szerinte „Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat”:

"Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok. Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?!" – írta Facebookon Karácsony, hozzátéve, hogy szerinte még „a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek”.