„Klubrádió

Karácsony: Mi volt a célja, hogy „talpig fegyverben” járőröztek a terrorelhárítók az üres fővárosban?

12/11/2020 13:37

| Szerző: Klubrádió

Háláját fejezte ki a budapesti lakosság felé Karácsony Gergely főpolgármester, amiért a betartják a szerdán életbe lépett új járványügyi szabályokat. Nem érti azonban, hogy miért kellett kivezényelni a Terrorelhárítási Központ fegyvereseit az este 8 óra után kiürült főváros utcáira.

„Köszönöm a budapestieknek, hogy a kijárási korlátozások első napján, akárcsak az első hullám idején, most is tiszteletre méltó belátással, egymás iránti odafigyeléssel tartották be a mégoly kellemetlen szabályokat. Fontos, hogy a közterületen is egyre többen hordják a maszkot, mindenkit erre kérek és bíztatok” – írta Facebookon közzé tett posztjában Karácsony Gergely főpolgármester hozzátéve, Budapestet erős városnak, erős közösségnek tartja.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony Gergely Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Hozzátette, hogy nem érti mi szükség a TEK jelenlétére az üres fővárosban. „Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy „talpig fegyverben” járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban. Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését. És a budapestiek ebből ismét példát mutatnak.”