„Klubrádió

Karácsony Gergely: Nyomoz a rendőrség a Biodóm-ügyben

21/01/2021 10:33

| Szerző: Klubrádió

A főváros 2020-ban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a Biodóm indoklatlanul megugrott költségei miatt. Karácsony Gergely főpolgármester szerint számos hibát követett el a korábbi fővárosvezetés a projekt során. Azt is hozzátette, hogy a hiányt a kormánynak kell pótolnia, mert kormányzati projektről van szó.

A főváros vezetése előzőleg megküldte a szükséges dokumentumokat – nyilatkozta a főpolgármester az Inforádiónak. Úgy vélte, a beruházás kapcsán „nem volt minden rendben”, az elődei számos hibát követtek el. A főváros tavaly ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Biodóm elszállt költségei miatt. Akkor Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta: 16,4 milliárd kell még a projekt befejezéséhez, 5 milliárdra viszont nincs fedezet, így ezt az összeget a kormánytól várják, mivel egy kormányzati projektről van szó – írja a 24.hu hozzátéve, hogy Fürjes Balázs korábban azt mondta, egy fillérrel sem hajlandó az állam több pénzt adni a Biodómra.

Kitért arra is, hogy a Biodom befejezéséhez még 15-20 milliárd forint hiányzik, és fontos lenne, hogy ne álljon meg félúton a projekt. Ennek befejezéséről előrehaladottak a tárgyalások- tette hozzá.