„Klubrádió

Karácsony Gergely: Enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten

22/11/2020 11:08

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester üdvözölte Orbán Viktor az ingyenes parkolás okozta problémára részleges megoldást nyújtó rendeletét, amivel ingyenessé tette a parkolóépületekben való parkolást este 7 és reggel 7 óra közt.  

Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten. Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nem csak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is – írja Facebook posztjában Karácsony Gergely.

A főpolgármester Orbány Viktor legutóbbi rendeletére utalt, ami szerint a különböző parkolóépületek díjtalanul vehetők igénybe este 7 és reggel 7 óra között.

Fotó: Pixabay
 

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni – írja a Magyar Hang.

A portál idézte a főpolgármester csütörtöki bejegyzését is, amiben arra mutat rá, hogy a parkolás ingyenességének ugyan közvetlenül nincs köze a járványkezeléshez, a friss adatok azt bizonyítják, hogy a koronavírus által felerősített alapbetegségeknek mintegy harmada a levegő minőségéhez köthető – az ingyenes parkolásnak ehhez inkább van némi köze.