„Klubrádió

Kanadai cég birtokába kerül a Rubik-kocka

28/10/2020 10:34

| Szerző: Klubrádió

Az 1980-as piacra kerülése óta 350 millió példányban eladott logikai játékot 15 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg a torontói székhelyű Spin Master.

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget – írja a Telex.

A portál a Huffington Post cikkére hivatkozva elmondta, hogy a tavaly másfél milliárd dolláros bevételű Spin Master azzal vált a játékipar egyik legnagyobb szereplőjévé, hogy olyan ikonikus játékokat vásárolt fel, mint amilyen Rubik Ernő logikai játéka is.

„A Rubik-kocka egy ikonikus logikai játék, amely már több mint 40 éve része a popkultúrának, és teljesen meghódította rajongóit” – írja Elizabeth LoVecchio, a Spin Master alelnöke a vállalat közleményében. Rubik Ernő az üzlettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról – idézi az érintetteket a 24.hu.

Amióta 1980-ban piacra dobták, a Rubik-kockából több mint 350 millió darabot adtak el.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból. 

Címlapi fotó: Pixabay