„Klubrádió

Jövőre folytatódik a metrófelújítás

22/12/2020 11:44

| Szerző: Klubrádió

Engedve a Swietelsky követelésének, több mint kilenc milliárd forintot fizet a járvány miatt megszorult főváros a vállalatnak azért, hogy a cég folytassa a hármas vonal rekonstrukcióját. Az átadás így is későbbre csúszott.

Nem szakad meg végleg a pénzügyi viták miatt a metrófelújítás. A  főváros 9,5 milliárd forintot fizet a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek azért, hogy a cég folytassa a hármas metróvonal novemberben abbahagyott rekonstrukciós munkáit – értesült a Népszava. A megállapodás értelmében a vállalatnak legkésőbb január 11-ig fel kell vonulnia a munkaterületre. A felújítás befejezésének határideje  átcsúszik 2023 januárjára, miközben az uniós támogatás elszámolási határideje 2023 vége.

 
 
 
Metró, Budapest
 

Ha addigra nem sikerül befejezni a munkákat, akkor sok tízmilliárd forintot bukhat az uniós támogatásból a főváros és vele együtt a magyar állam is. A Swietelsky Vasúttechnika márciusban – a 47,8 milliárdos szerződési összegen felül eredetileg 18 milliárdos követeléssel állt elő – emlékeztet a napilap.

A rekonstrukció befejezésének határideje így is átcsúszik 2023 januárjára, miközben az uniós támogatás elszámolási határideje 2023 vége. Ha addigra nem sikerül befejezni, akkor sok tízmilliárd forintot bukhat az uniós támogatásból a főváros és vele együtt a magyar állam.