„Klubrádió

Helikopterbaleset: meghalt a Telenor tulajdonosa

29/03/2021 09:54

| Szerző: Klubrádió

Sielőket szálltó helikopter zuhant le Alaszkában. Az utasok közt volt a magyar Telenor tulajdonosa, Petr Kellner is. A baleset okát még vizsgálják.

Szombaton lezuhant egy síelőket szállító helikopter Alaszkában, és az áldozatok között lehet Petr Kellner is, aki a Forbes szerint Csehország egyik leggazdagabb embere. A New York Times azt írja, hogy Kellner is rajta volt azon az Airbus AS350 B3 típusú helikopteren, amelyik a Knik-gleccserre zuhant – írja a Telex.

A portál megemlíteni, hogy a Forbes Kellner vagyonát nemrég 17,5 milliárd dollárra becsülte, ezzel a 68. legtehetősebb vállalkozó volt a világon, de volt olyan időszak is, amikor egyenesen a leggazdagabb volt Csehországban, és világszinten is közel a top 100 leggazdagabb ember közé tartozott. Kellner 2018-ban vette meg a magyar Telenort.

A balesetben öten haltak meg, köztük a helikopter vezetője is. Egy ember viszont túlélte a zuhanást, őt jelenleg is válságos állapotban kezelik.

A baleset okát még vizsgálják, és egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy este 10 óra környékén vesztették el a kapcsolatot a helikopterrel.

A Telenor 25 százalékos tulajdonrészéért 101,16 milliárd forintot fizetett az állami tulajdonban lévő Antenna Hungária 2019-ben.