„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Hülyeség, amit Gulyás állít

25/06/2020 15:59

| Szerző: Klubrádió/MTI

Gulyás Gergely miniszter Hadházy Ákosék nemzeti konzultációs íveket gyűjtő akciójára azt mondta, az ívek összegyűjtése személyes adattal visszaélés. A független parlamenti képviselő szerint viszont ez „hülyeség”, ők nem kérnek személyes adatot, az üres íveket gyűjtik, ha valaki levélben küldené el, ne írjon feladót a borítékra, a gyűjtőpontokon pedig anonim módon lehet leadni a konzultációs papírt.

2020. június 25. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (20.06.25.)
00:41
00:00

A kormány újabb nemzeti konzultációt indít (ahogy az már a koronavírus-járvány előtt is tervben volt), ezúttal a vírusról, a gazdaság újraindításáról és természetesen Soros Györgyről. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők (egykor az LMP társelnökei) arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető az MTI híre szerint azt mondta: „a konzultációval lehet vitatkozni, egyet nem érteni, de a konzultációs ívek eltulajdonítása, összegyűjtése bűncselekmény, személyes adattal visszaélés”.

Hadházy Ákos erre a Klubrádiónak úgy reagált: természetesen hülyeség az az állítás, hogy ez személyes adattal visszaélés lenne, hiszen nem várnak senkitől személyes adatot, azt kérik, hogy az üres íveket küldjék el, amihez nincs szükség egyetlen személyes adatra sem, és a borítékra sem kell feladót írni. Sőt, az országban sok gyűjtőpontra lehet teljesen anonim módon eljuttatni ezeket az íveket.

Ők pedig a miniszterelnöknek juttatják el az egészet, de nem úgy, ahogy a kormánypártok szeretnék, hanem azért, hogy megmutassák, mennyire elegük van a magyar embereknek „a folyamatos agymosásból és manipulációból”.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: kizárólag anonim ívek adhatók le, ha bármilyen adatot tartalmaznak, az törvénysértő. A feladó megjelölésével egyértelművé válik az ív tulajdonosa és elveszti anonimitását – tette hozzá.

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)