„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Én készítettem a fotókat Mészáros-birtokról

30/10/2020 14:16

| Szerző: Klubrádió

A független országgyűlési képviselő hivatalos bejelentést tett a Fejér-Megyei Rendőr-főkapitányság felé.

2020. október 30. Hadházy Ákos 2020.10.30. A lényeg
00:50
00:00

Hadházy Ákos magára vállalta a Mészáros család birtokán készült harci járműves fotó készítését. A sajtóban megjelent képen egy azonosítatlan (ponyvával letakart) lánctalpas harcjármű áll a miniszterelnök családi „majorságának” közvetlen szomszédságában- írja a Facebookon a képviselő.

Szerinte ez nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, illetve felveti a haditechnikai eszközzel visszaélés gyanúját is. A hatóságok ugyanakkor a Magyar Hang újságíróját hallgatták ki, de a politikus szerint ez felesleges. Így a fotóról a cikkben közölt információt megerősítve hivatalos bejelentéssel fordult a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

„Tájékoztattam őket, hogy én készítettem azokat a fotókat, amelyek miatt kihallgatták a Magyar Hang újságíróját (ez az információ szerepelt a cikkben is, de lehet, hogy elkerülte a nyomozók figyelmét), fölösleges emiatt a sajtót zaklatniuk.

A bejelentésben megmagyaráztam a rendőröknek, miért is volt fontos tájékoztatni a nyilvánosságot: egy azonosítatlan (ponyvával letakart) lánctalpas harcjármű áll a miniszterelnök családi „majorságának” közvetlen szomszédságában, ami nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, illetve felveti a haditechnikai eszközzel visszaélés gyanúját is” – írta a politikus posztjában.

„Tettem egy másik feljelentést is, hiszen a miniszterelnök családjának szomszédságában, két harci jármű található, ez pedig felveti a harci eszközökkel való visszaélést és ez egy nagyon komoly dolog, lehet, hogy valami terrorista támadásra készül Mészáros a miniszterelnök ellen.”