„Klubrádió
A lényeg

Gyurcsány: ma a kormányon bűnözők vannak

23/10/2019 16:45

| Szerző: Klubrádió

Hazafias ellenzék létrehozására szólította fel az orbáni világgal szemben álló politikai erőket és civileket Gyurcsány Ferenc pártja ünnepi megemlékezésén. A  Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, hogy ez a hazafias ellenzék természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956.

Aki lop, aki hozzányúl a közpénzhez, az nem politikus, hanem bűnöző, ma a kormányon bűnözők vannak - hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció elnöke és hozzátette, hogy azokkal kell együttműködni, akik úgy gondolják, hogy az országnak tisztességes, a választókat szolgáló politikusokra van szüksége. 

A hazafias ellenzéknek olyan országot kell építenie, ahol tiszteletben tartják mások önállóságát és szabadságát, hogy ennek a szabadságnak a bázisán teremtsenek közös, erős nemzetet - mondta a pártelnök. 

Október 23-nak sok arca van, 1956-ban egyaránt ott van Nagy Imre és társai reformkommunista küzdelme, Pongrátz Gergely, a Corvin köz és a pesti srácok harca, ahogy a munkástanácsok mozgalma is. Ezek együtt jellemzik 1956-ot, és a DK azon dolgozik, hogy ezek a különböző irányzatok ne megosszák, hanem egyesítsék a nemzetet - mondta Gyurcsány Ferenc. 

A politikus bírálta a kormány külpolitikáját. Szerinte, aki egyetért Recep Tayyip Erdogan török elnökkel és a kurd népirtással, valójában egyetért az orosz megszállással és a magyar szabadság eltiprásával. Aki ezzel egyetért, ne ünnepelje október 23-át - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.