„Klubrádió

Gyurcsány a kormánynak: Nem lesz kegyelem, magukat is el fogják vinni!

7/04/2021 16:44

| Szerző: Klubrádió

Gyurcsány Ferenc (DK) a parlamentben napirend előtti felszólalásában „Amikor a legbotrányosabb adatok jönnek, sikerült-e a halál felett győznie az életnek?” – tette fel a kérdést. 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke arról is beszélt a parlamentben, hogy az apja négyszer-ötször volt börtönben, „nem volt egy igen nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta”. „Kis trógerségekért” kapott börtönt, néhány tízezer forintokért, mondta az apjáról a DK elnöke, majd kijelentette, mindeközben van egy kormány és annak vezetője, aki felelős azon százak haláláért, azokért, akik az elmúlt hetekben elmentek. „Szülők voltak, gyermekek voltak, hiányoznak valakiknek.” „Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt”, mondta. „Önöknek van bűne? Szerintem van. Nem az a kérdés, oltással jól állunk-e. Szerintem igen. A kérdés, hogy korábban mit csináltak”. "Ma sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, visznek el embereket és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva. Százak haltak meg, ezért maguk lesznek a felelősek, mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni. Jövőre győzünk, maguknak nem lesz kegyelem. Szeretném mondani. Viszontlátásra" - zárta beszédét a pártelnök.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a napirend előtti felszólalásában azt mondta, látta a videót, hogy Orbán saját magát nézi egy tükörben, amire az ő mondatai vannak ráírva. „Mennyire beteg jellem kell ehhez, nem?” Mennyivel előrébb tartanánk, ha az lenne ráírva, hogy „Ne lopj, ne csalj, ne hazudj, ne urizálj, amikor mások nyomorognak”, tette fel a kérdést. Orbánt bírálta az üzbegisztáni krumplikutató miatt, a vadászkiállítás miatt, a szarvasagancs-szobor miatt. „A nemzet egységét nem ez fejezné ki, hanem ha megadnák visszamenőlegesen a 80 százalékos bértámogatást”. Ennyire elcseszett kormánya az országnak még nem volt, mondta. Nagyképűséggel vádolta a kormányt az „inasozásért”, azért, hogy a tanárokat sokáig nem oltották be, hogy a NER emberei luxusnyaralásokra mennek. „A miniszterelnök a dolgozószobájában hogy tud tükörbe nézni?”

A további felszólalásokat a Telex cikkében tudja elolvasni.

(Forrás: Telex.hu)