„Klubrádió
A lényeg

Gyerekbántalmazással "viccelődött" a Sláger FM, majd bocsánatot kért

10/01/2022 16:15

| Szerző: Klubrádió

„Ha én úgy beszéltem volna a szüleimmel, ahogy manapság a gyerekek, nem lennék itt, hogy megosszam ezt a posztot” – ezzel a szöveggel tett ki egy képet Facebook-oldalára a Sláger FM. A rádió végül elnézést kért és eltávolította a posztot – számolt be a Telex.

A bejegyzésre hétfő délelőttig 2,3 ezer lájk érkezett, és majdnem 390-en osztották meg, több mint 200-an pedig kommentben reagáltak rá – ismertette a portál. A hozzászólásokban nagy arányban kritizálták a rádiót, amiért a gyermekbántalmazást viccelődve kezelik, míg mások egyetértéssel fogadták a bejegyzést. 

A témára különösen érzékenyen reagál a közvélemény most a Szilágyi Liliána-ügy miatt, ezért is volt meglepő a Sláger FM témaválasztása – jegyi meg a Telex. A bejegyzésre felfigyeltek a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal szerkesztői is. „Felsoroljuk a 2021-ben családirtás vagy kiterjesztett öngyilkosság áldozatává vált gyerekek neveit, Sláger FM?” – kérdezték.

A Telex meg is kérdezte a rádiót, támogatja-e a gyermekbántalmazást, továbbá hogy ki a felelős a bejegyzésért, vagy hogy elnézést kérnek-e a bántalmazottaktól, amiért ezen viccelődtek. Válaszában a Sláger FM elnézést kért és azt ígérte, a jövőben jobban figyel arra, hogy mit és hogyan tesz közzé a közösségi mediában.

„A Sláger FM elítéli a gyermekbántalmazás minden formáját. Ahogy a Sláger FM egyetlen posztjával, így ezzel sem állt szándékunkban bárkit is megsérteni, rossz érzést kelteni, amelyért ezúton is elnézést kérünk. A posztot eltávolítottuk. A jövőben kiemeltebb figyelmet fordítunk arra, hogy mely téma és milyen feldolgozásban kerül megosztásra közösségi felületeinken” – olvasható a közleményükben.

(Kiemelt kép: Sláger FM / Telex)