„Klubrádió
A lényeg

Gulyás Gergely Borkai orgiájáról és a keresztény szabadságról

10/10/2019 15:12

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón arra a kérdésre, hogy milyen relációban áll Borkai Zsolt győri fideszes polgármester adriai orgiája a keresztény szabadsággal, annyit válaszolt: semmilyenben.

2019. október 10. A lényeg / részlet, Gulyás Gergely (19.10.10.)
00:13
00:00

Elsősorban Borkai Zsolt győri fideszes polgármester szexbotrányáról kérdezték Gulyás Gergelyt az újságírók. A miniszter azt mondta: ez magánügy. Ha az a kérdés, hogy ez helyes-e, akkor egyértelműen helytelennek és erkölcsileg elítélendőnek tartja. Úgy fogalmazott: a "Wittinghoff-Borkai-videók" a magyar politika mélypontját jelentik.

Az ATV kérdése úgy hangzott: az adriai szexorgia, amely a videón látható, milyen viszonyban van a keresztény szabadsággal. Erre válaszolta a miniszter, hogy "semmilyenben". Mindez a kormányinfóról készült videón 27:50 körül látható.

Az Index rákérdezett arra Gulyás Gergelynél, hogy a kormány vagy a Fidesz tervez-e bármilyen vizsgálatot indítani Borkai ügyében. Gulyás erre azt válaszolta: a kormánynak nincs semmilyen feladata az ügyben, mert semmi köze hozzá.

A Borkaira vonatkozó kérdéseknél Gulyás Gergely többször emlegetett kettős mércét, szerinte ugyanis a sajtó nem egyformán foglalkozik Wittinghoff Tamás és a győri polgármester szexbotrányával. Gulyás ízlésének ebből a szempontból kizárólag a Mandiner gyakorlata felelt meg, mivel az egyik ügyről sem tudósított. Épp ezért a miniszter a Mandiner megvásárlására buzdított mindenkit.

(Címlapi kép: Facebook)