„Klubrádió

Gulyás Gergely szerint a baloldal oltásellenes

1/03/2021 08:46

| Szerző: Klubrádió

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket. Így reagált Gulyás Gergely arra, hogy Karácsony Gergely felajánlotta segítségét a fővárosi oltás szervezésében. A politikus szerint a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen.

A kormányzat nem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely vasárnapi „Adják ide azt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet” mottójú Facebook-bejegyzését – írja a Telex.

„Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat” – idézte a portál a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Gulyás Gergely szerint a Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Azt is hozzátette, hogy Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több mint hazánk teljes lakossága.

A Telex összefoglalójából az is kiderül, hogy Gulyás szerint:

  • Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul.
  • A DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen.
  • A baloldal oltásellenes.
  • Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.
  • Abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik, mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben – ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy Krekó korábban pert nyert a Magyar Nemzet ellen, miután a lap egy korábbi nyilatkozatát tévesen úgy interpretálta, hogy oltásellenes kampányra buzdítja az ellenzéki pártokat. – ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy Krekó korábban pert nyert a Magyar Nemzet ellen, miután a lap egy korábbi nyilatkozatát tévesen úgy interpretálta, hogy oltásellenes kampányra buzdítja az ellenzéki pártokat.
  • Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen.