„Klubrádió

Gothár Péter a Katona József Színház zaklatója

20/11/2019 15:33

Gothár Péter rendező a Katona József Színház Facebook-oldalán maga közölte, hogy "elfogadhatatlan módon közeledett egy kolléganőjéhez" tavaly, ezért bocsánatot kért.

Gothár Péter közleményét szó szerint idézzük:

"Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter"

Az ügyhöz hozzászólt Schilling Árpád rendező is, akinek személye amiatt érdekes, mert felesége, Sárosdi Lilla állt ki először névvel és arccal a nyilvánosság elé úgy, hogy zaklatta egy rendező. Schilling Árpád – szintén a Facebookon – a többi között azt írta:
"Aki a színpadon fiatal színésznőket fogdos, és ezt rendezői módszernek nevezi, az aljas ember. Minden tiszteletem azoké a bátor kolléganőké, akik végre belátták, hogy ez nem mehet tovább, nem fertőzheti a légkört, nem szedhet újabb áldozatokat, valahogy meg kell állítani. Borzalmas nehéz egy fiatal embernek fölvállalni egy elismert művésszel szemben, hogy amit az művészet címszó alatt csinál, az bizony zaklatás."