„Klubrádió

Fürjes szerint vállalhatatlan volt M1 interjúja Karácsonnyal

22/01/2020 11:28

| Szerző: Klubrádió

Fürjes Balázs szerint vállalhatatlan volt az M1 kedd esti Karácsony Gergely-interjúja. Az államtitkár twitteren azt írta, ha ez a választások előtt készül, több ellenzéki és kevesebb fideszes polgármester lett volna.

„Jó,hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú-több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően.Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét,de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé” – így fogalmazott Twitter-üzenetében a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Karácsony Gergely főpolgármester sérelmezte, hogy megválasztása óta nem hívják meg a közmédiába (tegyük hozzá, előtte se szerepelhetett sokat), az M1 végül meghívta, de a kedd esti interjúban nem volt sok köszönet, a párbeszédes politikus nagyon keménynek szánt, lejárató célzatú, de időnként teljesen abszurd kérdéseket kapott az M1 műsorvezetőjétől. Az index foglalta össze a részleteket ebben a cikkben.

Maga Karácsony Gergely Facebook-oldalán így értékelte a megdöbbentő interjút: „Egy régi álmom teljesült, egy év után ma estére meghívást kaptam a közpénz tízmilliárdokból működő állami propagandacsatorna műsorába. Le lettem kapva a tíz körmömről, amiért elektromos autóval és nem biciklivel mentem a Kunigunda utcába, számonkértek amiatt is, hogy nem ott állt meg az autóm (a bejárat mellett álltunk meg), ahol ők kamerával filmezték volna az érkezésemet. És a propagandista műsorvezető azt is nehezményezte, hogy Magyarország legnagyobb közvetlen felhatalmazással bíró politikusaként nem értem be közmédiás szereplésként azzal, hogy egyszer mikrofonvégre kaptak egy fotókiállításon. Ezzel együtt is örülök, hogy elmentem a stúdióba, hiszen néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról és megoszthattam velük csalódottságomat azzal kapcsolatban, hogy a kormány nem akar további szerepet vállalni közös nemzeti szimbólumunk megmentésében. De Budapest nem hagyja, hogy az enyészeté legyen a Lánchíd!”

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)