„Klubrádió

Fideszes videóval szúrt oda Hadházynak a zuglói MSZP-s

18/02/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

Néhány nappal azután, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő bejelentette, a Momentum támogatásával elindul az előválasztáson Zuglóban, a kerület MSZP-s képviselője, Tóth Csaba egy fideszes politikus Hadházyt támadó videóját osztotta meg közösségi oldalán. Hadházy reagált Tóth posztjára, azt írta, végtelenül szomorú, hogy az MSZP-s képviselő „csaló közbeszerzésekkel intézett beruházásokat” vesz védelmébe csak azért, hogy őt támadja.

Ahogy a 444 felhívja a figyelmet, Tóth Csaba MSZP-s képviselő csütörtökön olyan videót osztott meg Facebook-oldalán „No comment!!!” szöveggel, amit Vargáné Csengeri Mónika, Ludas fideszes polgármestere készített. A település vezetője a többi között felrója Hadházynak, hogy nem nézte meg a helyszínt, csak a – nem helyi – informátorainak hitt, és nem tudja, milyen rossz állapotú épületeket kellett helyrehozni. Vargáné Csengeri Mónika átmegy támadásba is a videóban, számon kéri például Hadházy vagyonnyilatkozatát, azt, hogy a Kövér László házelnök által rá kiszabott büntetésekre – ahogy fogalmaz – „összetarhált” pénz egy részét mire költötte, sőt, még a nyomtatóhasználat is szóba kerül.

 
Hadházy Ákos független képviselő, aki évek óta foglalkozik korrupciós ügyek felderítésével, legutóbb a többi között az uniós pénzből épült falusi piacok nyomába eredt. Emiatt írt a 25 millióból épült ludasi beruházásról is, amely szerinte „méretes csalásnak tűnik”. Azt emelte ki, hogy ezért a pénzért mindössze négy faasztalt építettek, elhelyeztek egy konténert, és letérköveztek 150 négyzetmétert. A pályázat anyagában szereplő 9 parkolónak és az elektromosautó-töltő oszlopnak egyelőre nincs nyoma – tette hozzá. Megjegyezte, hogy Ludas egyébként annak a Szabó Zsolt nevű fideszes képviselőnek a körzetéhez tartozik, akinek milliárdos offshore számlája ügyében nyomoznak.

Hadházy egyébként kommentben reagált Tóth Csaba posztjára. Azt írta:
„Végtelenül szomorú, ha Tóth képviselő úr – csak hogy engem támadjon – felelős ellenzéki magatartásnak gondolja védelmébe venni ezeket a túlárazott, csaló közbeszerzésekkel intézett beruházásokat! Ezek a „piacok” mind egy fideszes képviselő, Szabó Zsolt körzetében találhatóak. Ő az, akinek egy banki kivonat tanúsága szerint milliárdos vagyona van egy belize-i számlán. A „piacokra” megítélt EU-s pénzeket is szervezetten csalják el, ez már nem csak nekem tűnt fel:Ludas – amelynek polgármestere a videón beszél –, azért is fontos, mert a polgármester asszony jegyzőkönyvezett közgyűlésen beszélt arról: Szabó Zsolt presszionálta őket, hogy az EU-s projekteket intéző központi cégbe lépjenek be.”

Tóth Csaba a 2018-as országgyűlési választáson simán, 47,23 százalékot kapva nyert Zuglóban egyéniben a fideszes Jelen Tamás (35,06 százalék) ellen. Elindult akkor a volt jobbikos, később zsidózásos botránya után parlamenti mandátumáról lemondó Szávay István, és állított jelöltet az LMP, a Momentum, valamint a Kutyapárt is.