„Klubrádió

Fellebbezett Kaleta Gábor

8/07/2020 14:29

| Szerző: hvg.hu

A volt perui nagykövet korábban mindent beismert, mégis fellebbezett az ítélet ellen - közölte a hvg.hu.

A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie. Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon. A több mint 19 ezer pedofil kép miatt elítélt férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van – idézte fel a hvg.

Az ügyészség korábban elfogadta az ítéletet, írta meg a Blikk a hét elején, így csak az volt a kérdés, mit szól ehhez Kaleta és ügyvédje. Amikor a bulvárlap kereste Kaleta ügyvédjét, hogy megtudják, ők is elfogadják-e az ítéletet, ő nem akart nyilatkozni, mondván, nincs sajtónyilatkozati joga.

A HVG azonban a Fővárosi Törvényszéktől megtudta, az ítélet ellen Kaleta védője fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

Kaleta 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. A történetet idén februárban hozta nyilvánosságra az Index, de Kaleta ellen már novemberben vádat emeltek. "Az alapján, amit eddig lehet tudni az ügyről, nagyon úgy néz ki, hogy minden idők egyik legsúlyosabb és legaljasabb pedofil bűnügyében vett részt" - írja a 444.hu.