„Klubrádió

Európai Gyógyszerügynökség: mégis van összefüggés az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között

6/04/2021 12:50

| Szerző: Klubrádió

Összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között – jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője.

Egy kedden megjelent interjúban közölte Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője, hogy az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződéses esetek között van összefüggés.

„Véleményem szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés. De továbbra sem tudjuk, hogy mi váltja ki ezeket a reakciókat”– mondta Cavaleri az olasz Il Messaggerónak. Hozzátette, hogy a következő órákban az EMA hivatalosan is megerősítheti a vakcina és a vérrögképződések közti összefüggést.

oltásellenesség

Ahogy arról többször is beszámoltunk, az utóbbi hetekben egyre több ország függesztette fel a vakcina alkalmazását, mert több esetben előfordult, hogy mellékhatásként vérrögképződés is előfordulhatott, de miután az Európai Gyógyszerügynökség kivizsgálta a bejelentéseket és megállapította, hogy biztonságos a vakcina, folytatták az oltást vele. Ám ennek ellenére március végén több ország (Németország és Hollandia is) újra, másodszor is elkezdte felfüggeszteni az oltást ezzel a vakcinával.

(Forrás: 444.hu, 24.hu, mti)