„Klubrádió

Ellenzéki politikusok demonstráltak Navalnij mellett a KKM előtt

21/04/2021 22:23

| Szerző: Klubrádió

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerda délután "freenavalny" feliratot fújt a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

Egy #freenavalny feliratot fújt Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerda délután a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé – írja a hvg.hu.

A három politikus a minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján felszólította a magyar kormányt, hogy az álljon ki a bebörtönzött orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij mellett. Az akciót az oroszországi tüntetésekkel egy időpontban tartották meg.

Fekete-Győr elmondta, a magyar kormány nyíltan az orosz diktatúra oldalára állt. „Ezt az embert éheztetik és a halál küszöbén áll. Ezt az embert Orbán Viktor legnagyobb szövetségese akarja meggyilkolni. Mi az igazság és a demokrácia oldalán állunk” – mondta.

Hadházy arról beszélt, hogy Oroszország egy minta a Fidesz rendszerének: „Láthatjuk, hogy mi történik azokkal, akik vállalják a véleményüket. Egyelőre ma még csak ott tartunk, hogy egészen brutális pénzbüntetésekkel próbálja elnémítani az ellenzéket a magyar kormány.”

“Mivel nem tudták gyorsan megölni, most lassan próbálják – mondta Szél Bernadett Navalnijról. Kijelentette, azért mentek a külügyminisztérium elé, mert sokkal több eszköze lenne Szíjjártó Péternek és főnökének Orbán Viktornak kiállni Oroszországgal szemben.

Alekszej Navalnij
 
Alekszej Navalnij