„Klubrádió

Eljárást indítottak az M1 bemondója miatt

5/12/2019 14:05

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Németh Balázs, a közmédia Híradójának bemondója véleményt fűzött Hadházy Ákos parlamenti táblás akciójához, ezért a Médiatanács eljárást indított - írja a 444.

Hadházy Ákos a parlamentben „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott Orbán Viktor pulpitusa alá, ezt a miniszterelnök megpróbálta elvenni, de nem sikerült, viszont több fideszes képviselő dulakodni kezdett vele és végül kicsavarták a kezéből a transzparenst. Hadházynak volt egy másik táblája is, amelyet így már nem tudott felmutatni, „A lónak a f*szát” felirattal.

Németh Balázs – ahogy a 444 beszámol az esetről – csak ez utóbbit emlegette, így kommentálva az esetet:
„Eddig épeszű ember, épeszű ember, nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben, de ma ez is megtörtént.”

Több állampolgári bejelentés is érkezett a Médiatanácshoz Németh kommentárja miatt, ezért a testület csütörtökön úgy döntött, eljárást indít a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az ügy kivizsgálására.

Németh Balázs pont öt éve, 2014 decemberében az ellenzéki portálokat kritizálta a Híradóban. A médiatörvény szerint politikai hírekhez nem lehet hírolvasói véleményt közölni.