„Klubrádió

Egyre több gyerek után kérnek felügyeletet

19/03/2021 13:47

| Szerző: Klubrádió

Március 17-én 5386 általános iskolás és 22126 óvodás számára kértek gyermekfelügyeletet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Eközben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet elmondta, azt szeretnék, hogy csak azok a dolgozók vegyenek részt a felügyeletben, akik már védettek.

Egyre több gyerek után kérnek iskolai, óvodai felügyeletet. Egy hét alatt duplázódott, illetve két és félszeresére nőtt a számuk, ami a héten szerdán már 5386 általános iskolást és 22 126 óvodást érintett – tájékoztatta a Népszavát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A PDSZ közben újra kéri az oktatás-nevelésben dolgozók mielőbbi oltását, de a kormány eddig ezt rendre elhárította.  

Koronavírus - Bezár a bölcsőde Paszabon
MTI/Balázs Attila

2021. március 19. A lényeg - Nagy Erzsébet 21.03.19.
00:51
00:00
Várható volt a gyermekfelügyeletet igénybe vevők számának növekedése, hiszen az erről szóló rendelkezés nem határozza meg, hogy kik szorulnak felügyeletre – mondta a Klubrádiónak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. A PDSZ országos választmányának tagja a felügyeletet ellátók kapcsán elmondta: azt kérték, hogy önkéntes alapon történjen a kijelölés, és csak azok a dolgozók vegyenek részt a felügyeletben, akik már védettek.