„Vásároljon

Deutschnak világmegváltó álmai vannak, marad a politikában

13/01/2021 12:47

Hadjárat indult ellene, amelynek, ahogy az előre látható volt, kizárólag vesztesei lesznek – mondta Deutsch Tamás fideszes politikus a Neokohnnak arról, hogy gestapózása miatt a Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja tavaly decemberben felfüggesztette frakciótagságát. A politikus beszélt arról is, hogyan tervezi politikai karrierjét, és hogy mit gondol a Szájer-ügyről.

Nem lesz pályalehagyó, továbbrta is marad a politikus – mondta Deutsch Tamás fideszes politikus annak kapcsán, hogy több éve nincs ott pártja legfontosabb döntéshozói között. A Neokohnnak adott interjújában úgy fogalmazott, nem azért lettek több mint harminc esztendeje politikusok, mert pozícionális ambícióik voltak, hanem mert világmegváltó álmaik voltak, amik neki azóta is vannak.

Annak kapcsán, hogy gestapózása miatt felfüggesztették tagságát a Néppárt európai parlamenti frakciójában, ellene indított hadjáratról beszélt, és szerinte már jóelőre látni lehetett, hogy a folyamatnak győztese nem, kizárólag vesztesei lesznek. Szerinte a Fidesszel szemben évek óta mantrázott vádaskodások kapcsán valójában a Néppárt jövője, az európai együttműködés hogyanja, és valahol Európa jövője a valódi kérdés.

Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadio
 
Deutsch Tamás Fotó:
MTI/Mohai Balázs

A Fidesz és az EPP viszonyáról, amint arról a 24.hu az interjút ismertető cikkében beszámol, Deutsch Tamás úgy vélekedett: nem az a döntő kérdés, hogy a Fidesz kilép-e az Európai Néppártból, hiszen – fűzte hozzá – „ettől nem lesz sem olcsóbb, sem drágább a kenyér”. A politikus ehelyett az emberek személyes életét közvetlenül és mélyebben érintő alapvető kérdések között említette, hogy „sikerül-e Európát megvédeni az illegális migránsok áradatával szemben, sikerül-e megvédenünk a hagyományos európai életformánkat, sikerül-e megvédenünk a nemzeti- és alkotmányos szuverenitásunkat az európai együttműködést birodalomépítő szándékok mentén átalakítani akaró erőkkel szemben”.

Az antiszemitizmus kapcsán megjegyezte: a politikában „soha egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy ha kell, akkor szólni fogok az antiszemita kijelentések ellen: kiállok magamért, a családomért, kiállok a magyar zsidókért, a zsidó magyarokért”. „A Fidesz a politikai családom, ahol sem előnyöm, sem hátrányom nem volt a zsidóságom miatt” – emelte ki Deutsch Tamás.

A Szájer-ügyre is utaló kérdésre úgy válaszolt: „semmi gond nincsen vele”, ha a Fidesz politikai családjába tartózó képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását. Mint közölte, „a mi politikai családunkban a szexuális orientáció, illetve annak vállalása nem politikai teljesítmény”.