„Klubrádió

Deutsch: Viccnek is durva, hogy ki akarnak zárni a Néppártból

2/12/2020 10:28

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az Európai Néppárt aláírásgyűjtést indított a frakción belül azért, hogy Deutsch Tamást kizárják soraikból egy megjegyzése miatt, amivel a Gestapo és az ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető egy kijelentését. Ezt követően Deutsch azt mondta, hogy ha azért, mert valaki kiáll a szabadságért és a hazájáért, kizárhatják, az „viccnek is durva”.

Szájer József lemondott fideszes EP-képviselő „bravúros ereszkedése” kissé eltakart kedden egy másik brüsszeli hírt, miszerint egy másik kormánypárti képviselőtársa: Deutsch Tamás Európai Néppártból való kizárásáért aláírásgyűjtés indult a frakción belül – írja a 444.

Manfred Weber a néppárti frakcióvezető azzal érvelt a jogállamisági keretrendszer kapcsán, hogy amennyiben Magyarországon valóban függetlenek a bíróságok és szabad a média, úgy az Orbán-kormánynak, nem kell tartania az EU-s jogállami követelményektől. Ezt Deutsch Tamás a Gestapo és ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította. Több néppárti képviselő sértőnek találta, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják.

Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadio
 
Deutsch Tamás Fotó:
MTI/Mohai Balázs
 

A portál idézte Deutsch a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozatát is: „Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust”.

Szerinte ez a brüsszeli bosszú a jogállaminak mondott, tervezett büntető mechanizmus magyar elutasítása miatt”, és kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát.