„Klubrádió
A lényeg

Börtönben van-e már Mengyi?

15/01/2020 08:52

| Szerző: Klubrádió/hvg.hu

Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőnek szombaton kellett volna bevonulnia.

Tegnap kezdődött Simonka György büntetőügyének tárgyalása, amiről eszembe jutott egy másik egykori fideszes képviselő: Mengyi ‘Voldemort’ Roland, akit tavaly jogerősen négy év börtönre ítéltek költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt – így kezdi friss Facebook-bejegyzését a független Hadházy Ákos, aki ezúttal a volt kormánypárti képviselő, Mengyi Roland ügyében írt újabb posztot.

Hadházy azt írja, még decemberben megkérdezte a büntetés-végrehajtást, hogy "bevonult-e a nagyúr letölteni a büntetését, vagy talált valami kibúvót". Mint írja, a válasz határidőre elkészült, de az csak múlt pénteken jutott el hozzá.

Mindebből az derült ki Hadházy szerint, hogy "Mengyinek szombaton volt jelenése a börtönben", azt viszont nem tudni, hogy a volt fideszes eleget tett-e a felszólításnak.

Hadházy Ákos úgy zárja a bejegyzést, hogy "hétfőn természetesen azonnal megkérdeztem e-mailben, hogy bevonult-e Mengyi Roland a börtönbe (és ha igen, hova). Kedden aztán személyesen is elmentem a BVOP-hoz, hogy érdeklődjek. A hét végére ígértek válasz". - olvasható a hvg.hu összefoglalójában.