„Klubrádió

Borkai-ügy: eddig öt embert hallgattak ki

27/01/2020 16:03

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Eddig öt emberrel szemben merült fel bűncselekmény megalapozott gyanúja, őket már kihallgatták Borkai Zsolt korábbi győri fideszes polgármester szexbotrányához kapcsolódóan.

Polt Péter legfőbb ügyész az MSZP-s Szakács László írásbeli kérdésére válaszolt, ebből derült ki egy részlete annak, hogy hol tart a Borkai-ügy. Az adriai felvételekkel kapcsolatban zsarolás ügyében az okiratok és tanúvallomások eddig öt emberrel szemben bűncselekmény megalapozott gyanúját támasztották alá, őket november 18-án ki is hallgatták.

Borkai Zsolttal kapcsolatban a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt két további eljárás folyik, ezekben eddig nem hallgattak ki gyanúsítottat – írja a 444.

Borkairól az őszi önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra több fotó és videó Az ördög ügyvédje elnevezésű blogon, kirobbantva az akkori győri polgármester szexbotrányát, amelyhez kapcsolódóan újra előkerültek az Audi beruházásával összefüggő, évekkel azelőtti földvásárlások korrupciós szálai. Borkai a két botránnyal együtt is nyerni tudott októberben, csaknem 700 szavazattal, de ki kellett lépnie a Fideszből és le kellett mondania. A megismételt választáson vasárnap sokkal simább győzelmet aratott a Fidesz által támogatott orvos és egykori alpolgármester, Dézsi Csaba András.