„Klubrádió

Adó-végrehajtási mortaóriumot kér a BKIK a vállalatoknak

3/03/2021 14:42

| Szerző: Klubrádió

Levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez az Iparkamara elnöke, hogy az önhibájukon nehéz helyzetbe került vállalatoknak segítsenek. Nagy Elek azt javasolja, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel az érintett vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a NAV által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak, azt javasolja, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a NAV által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.

Nagy Elek, az Iparkamara elnöke levélben fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez és a kormány gazdaságért felelős tagjaihoz, hogy vezessenek be végrehajtási moratóriumot év végéig a HIPA fizetésekre. A BKIK javasolja ,hogy a támogatásra jogosultak listáját egyúttal egészítsék ki az idegenvezetőkkel és a taxis személyszállítókkal.