„Klubrádió
A lényeg

Az oltási regisztráció eltörlését kérik az ellenzéki pártok

10/04/2021 20:13

| Szerző: Klubrádió

Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt a lakosság minél gyorsabb és szélesebb körű beoltása érdekében.

 A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közösen azt javasolják, hogy legyen elég a TAJ-kártya ahhoz, hogy valaki oltáshoz jusson. Az ellenzéki pártok szerint így lehetne növelni az oltási hajlandóságot. Ma még kevesebben regisztráltak, mint ahányan az ország átoltottságához szükséges lenne, sokan nem jutnak online felülethez, hogy kitöltsék és vannak olyanok, akik bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben – hangsúlyozták a közleményükben. Azt is kérik, hogy a regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot.

A közleményükben hangsúlyozták, hogy amikor a koronavírus-járvány harmadik hulláma mérhetetlen szenvedéseket okoz, egyértelmű, hogy minden magyarnak meg kell kapnia a biztonságos vakcinát. Hozzátették, hogy az oltás az egyetlen esély arra, hogy legyőzzük azt a szörnyűséget, amely leírhatatlan károkat okoz itthon és szerte a világban. 

Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta, az önkormányzatok készek és képesek a kormánynak segítséget nyújtani a regisztráció nélküli oltási programban. "A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem teltházas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség" – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette: a stadionokban és sportcsarnokokban ki lehet alakítani oltópontokat, és ezzel csökkenteni lehet a most a háziorvosokra és a szakrendelőkre, ezáltal az egészségügyi szakellátásra nehezedő hatalmas terheket. Szerinte most már csak a kormányon múlik, hogy a politikai hangulatkeltést, vagy a magyarok teljeskörű védettségének garantálását tartja-e fontosabbnak.