„Klubrádió
A lényeg

Az MNB 111 millióra büntette az egyik lélegeztetőgép-bizniszes céget

24/01/2022 13:01

| Szerző: Klubrádió

Megbüntette a Magyar Nemzeti Bank a lélegeztetőgép-bizniszben megismert OTT-One Nyrt.-t, írja a Telex. A jegybank bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt is büntettek, emellett tiltott piaci manipuláció is felmerült. Az MNB szerint a társaság a korábbi rendkívüli tájékoztatásaival ellentétes híreket nem tette közzé; például azt, hogy egyes közzétett szerződések alapján végül ténylegesen nem végzett érdemi gazdasági tevékenységet, bevétele azokból nem származott.

A korrigáló tájékoztatások elmaradásával a kibocsátó félrevezető jelzéseket adhatott a piac számára, ami piaci manipulációnak minősül, írja a jegybank: súlyosbító tényezőnek számít piaci manipulációval érintett időtartam hossza, és az, hogy a kibocsátó közzétételeinek jelentős részénél találtak rendellenességeket.

Matolcsyék tavaly áprilisban már felfüggesztették az informatikai cég, az OTT-One Nyrt. részvényeivel való tőzsdei kereskedést, miután a társaság könyvvizsgálója felmondott.