„Klubrádió

Az érettségi elhalasztását követeli az MSZP

19/04/2020 15:18

| Szerző: Klubrádió

A párt szerint indokolttá teszi a vizsgák halasztását Orbán Viktor mai bejelentése, miszerint a járvány tetőzése május 3-ra várható.

Az MSZP az érettségi vizsgák elhalasztását követelik. Közleményükben azt írják:

"Mostanáig nem lehetett tudni egyértelműen, mikor tetőzhet a koronavírus járvány Magyarországon. Ezért az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.

Orbán Viktor miniszterelnök szakértői véleményekre hivatkozva ma délelőtt bejelentette, hogy a járvány tetőzése május 3-ra várható. Ilyen körülmények között a május 4-én kezdődő írásbeli értettségit megtartani nem lehet, mert ez súlyosan veszélyezteti mind az érettségiző diákokat és tanáraikat, mind az érettségiző fiatalok hozzátartozóit.

Az MSZP a miniszterelnöki bejelentésre tekintettel azt javasolja, hogy halasszák el az érettségit arra az időpontra, amit a járványügyi szakemberek megfelelőnek tartanak. Emellett azt is szükségesnek tartjuk, hogy amennyiben az érettségi belátható időn belül mégsem tartható meg, hozzák nyilvánosságra milyen módon kívánják meghatározni az érettségi érdemjegyeket" - zárja közleményét az MSZP.