„Klubrádió

Az EP-alelnök az Európai Bíróság elé vinné a Klubrádió ügyét

8/10/2020 11:51

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

Az Európai Bíróság elé kellene vinni a Klubrádió ügyét, mielőtt még késő lenne, mondta Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke a 24.hu-nak.

"Vicc, hogy Orbán beszél sajtószabadságról, miközben majdnem minden magyar lapot a kontrollja alá vont a KESMA-n belül. A megmaradt független média közben minden nap a túlélésért küzd, mert a kormány megfélemlíti a lehetséges hirdetőket és befektetőket, vagy mint a Klubrádió esetében, egyszerűen visszavonják az engedélyét. Ezért az Európai Bizottságnak önmagában az Európai Bíróság elé kellene vinnie Magyarországot. A bizottságnak gyorsan kellene lépnie, mert a CEU ügyében is azt láttuk, hogy hiába döntött a magyar kormány ellen az Európai Bíróság, a döntés túl későn született meg ahhoz, hogy a CEU Budapesten maradhasson" - nyilatkozta egyebek mellett a portálnak Katarina Barley.

Az EP alelnöke arról is beszélt a 24.hu-nak, hogy szívesen veszi Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, hogy közvetlenül az önkormányzatok juthassanak uniós pénzhez, és úgy látja, ha Orbán Viktor blokkolja a segélycsomagot, azzal az uniós támogatásoktól függő Magyarországtól vesz el pénzt. 

 
Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke. Forrás: Facebook