„Klubrádió
A lényeg

A Greenpeace Orbánnak: Elég a véres olajból!

20/05/2022 15:11

| Szerző: Klubrádió

A szerevezet a Képviselői Irodaházra kivetített felirattal üzent Orbán Viktornak. Szerintük az olajembargó blokkolásával a mindizterelnök szégyent hoz minden magyarra.

Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal Orbán Viktor, hogy nem szavazza meg az EU-s orosz olajembargót – olvasható a hazai Greenpeace pénteki közleményében. A zöld szervezet nemcsak közleményt adott ki, csütörtök éjjel látványos akcióval üzent az Orbán-kormánynak: óriási feliratokat vetített a budapesti Képviselői Irodaházra. Az falakon azt lehetett olvasni magyarul és angolul:

Elég a véres olajból!, Békét, megújulókat!

A hvg.hu cikke szerint az olajembargó blokkolásával „Orbán Viktor (...) szégyent hoz minden magyarra, éljen Ukrajnában, Magyarországon vagy bárhol a világon. Ráadásul, miközben már csak egy hajszál választ el minket attól, hogy visszafordíthatatlan folyamatokat indítson be a klímaválság, abszurd, hogy a magyar miniszterelnök a fosszilis infrastruktúra fejlesztésére kér több száz millió eurót, és egyetlen lépést sem tesz azért, hogy csökkentse az ország olajfelhasználását” – jelentette ki Perger András, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampányának felelőse.