„Klubrádió
A lényeg

A Fidesz jelöltje nyert Győrben

26/01/2020 20:42

| Szerzők: Klubrádióhvg.hu

A Fidesz jelöltje , Dézsi Csaba András nyerte a polgármester-választást Győrben.

Pollreisz Balázs Az ellenzéki pártok által támogatott MSZP-s jelölt már gratulált Dézsi Csaba Andrásnak. 70 százalékos feldolgozottságnál tartott beszédet Pollreisz Balázs, aki mellé kiállt az előző jelölt, Glázer Tímea, és a Momentum helyi elnöke, Hegyi Szabolcs és az LMP társelnöke is. Pollreisz Balázs azt mondta a győriek választása az volt, hogy legyen Győr egy csendes, nyugalmas város. Bár szerinte a valós nyugalmat csak tisztánlátás adhat, a győriek a gyors, hamis, kompakt nyugalmat választották. Az eredményt tudomásul veszi, a városért együtt akar dolgozni Dézsivel.

Dézsi Csaba András több mint 84 százalékos feldolgozottság után 56,13 százalék szavazatot kapott, Pollreisz Balázs pedig 39 százalékot.

Dézsi Csaba András kardiológusként, kórházi főorvosként és a szívcentrum létrehozójaként sokan ismernek a városban. Valamint 25 éve önkormányzati képviselő, egy ideig alpolgármester is volt a szocialista Balogh József mellett.

Győrben azért kellett megismételni a polgármester-választást, mert Borkai Zsolt polgármester  belebukott a választás előtt kipattant szex- és korrupciós botrányba. Borkai Zsolt  még így is nyerni tudott , azonban a választás után kilépett a Fideszből, nem sokkal később pedig a polgármesteri posztjáról is lemondott.

A Fidesz  közleményt adott ki, miszerint fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták.