„Klubrádió
A lényeg

444: Orbán unokaöccse is beszállt a családi bányacégbe

21/01/2022 17:13

| Szerző: Klubrádió

Orbán Dávid is ügyvezetője lett az Orbán-család legnagyobb bányászati cégének, a gánti Dolomit Kőbányászati Kft.-nek. A 444.hu több forrásból is úgy értesült, hogy Orbán Győző fiáról van szó, tehát a miniszterelnök unokaöccséről.

Január 1-től új ügyvezetője van az Orbán-család legnagyobb bányászati cégének, a gánti Dolomit Kőbányászati Kft.-nek Orbán Dávid személyében – írja a 444. Így már három ügyvezetője van a cégnek: idősebb Orbán Győző, aki Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző, a kormányfő öccse, és az 1987-es születésű Orbán Dávid, akiről eddig nem lehetett hallani, de több forrásból is úgy értesült a portál, hogy Orbán Győző fiáról van szó, tehát a miniszterelnök unokaöccse. Korábbi székesfehérvári lakcíme is megegyezik Orbán Győző volt lakcímével.

Azt írták: Orbán Dávid valószínűleg otthonosan mozog ebben a világban, mert 2017 szeptemberétől 2020 novemberéig az egyik tulajdonosa volt a győri Vörös Kavics Bányászati Kft.-nek. A Vörös Kavics Kft. azért nem veszi fel a versenyt a Dolomit Kft.-vel, hiszen 2020 volt a legjobb éve, de akkor is csak 28,9 millió forint bevétel és 3,6 millió forint nyereség jött össze – jegyezték meg.

A Dolomit Kft.-nél tehát már az Orbán-család harmadik generációja kezdte meg a munkát. Bár a kormányfő tavaly májusban úgy nyilatkozott, hogy ő is bérből és fizetésből él, azért nem árt tudni, hogy a családi vállalkozásnak a privatbankar.hu cikke szerint az értékesítésből származó árbevétele alig csökkent valamit 2020-ban az előző évhez képest: 3,5 milliárd forintot könyveltek el a korábbi 4,047 milliárd után. 

(Kiemelt képünk illusztráció Gánt település környékéről, fotó: Amba/Wikipedia)