Váradi Júlia
Műsorvezető

A Bölcsészkar elvégzése után azonnal rádiós lettem, s ezt azóta sem bírom abbahagyni, mégha egy rövid időre abba is hagyatták velem…

 

border=0
border=0 border=0
A Magyar Rádió munkatársaként évtizedeken keresztül azt igyekeztem kideríteni, mit gondolnak az emberek a körülöttünk zajló dolgokról, elsősorban pedig a filmekről, a színházról, a képzőmûvészetről, irodalomról, táncról, zenéről, és persze azokról, akik a legkülönbözőbb mûvészeti ágakban izgalmas alkotásokat hoznak létre. A Táskarádió, a Diáktarisznya, a Segíthetünk?, az Ötödik sebesség címû mûsorok szerkesztője, mûsorvezetője voltam, aztán a Láttuk-Hallottuk, majd a Gondolat-jel és a 168 Óra munkatársa lettem. A kilencvenes években egy időre “átkirándultam” a Magyar Televízióba is, ugyanilyen célból, a Múzsa címû kulturális híradó főszerkesztőjeként, de aztán visszatértem a számomra legvonzóbbhoz, a rádiózáshoz. 2007-ben a Péntek Kávéház címû porté-interjú sorozat szerkesztő-mûsorvezetőjeként búcsúztam el a Magyar Rádiótól, amely mellett jónéhány egyéb érdekes területre is el-elnézegettem. Ezek máig is részei az életemnek, ilyen a tanítás, az írás, a kommunikációs kapcsolatok megteremtése különböző mûvészeti események számára, stb..
Alapelemem, hogy kielégíthetetlenül kíváncsi vagyok, ezért akárhol járok a világban (eddig már számtalan helyen, tengeren innen és túl), kérdezem az embereket és igyekszem közzétenni a legérdekesebb válaszokat.